Крадецът на джипа на Плевнелиев взе акъла на съда

Илиян Бабичката беше задържан при спецакция на Бъдни вечер

Крадецът на джипа на Плевнелиев взе акъла на съда | StandartNews.com

Районният съд в София остави в ареста обвиняемия за помагач при кражбата на джипа на президента Росен Плевнелиев Илиан Димитров, по прякор Илиан Бабичката. Останалите двама заподозрени - Владо Македонеца и Ивайло Фаската - все още се издирват, съобщава dir.bg.

Мотивите на съда са, че има обосновано предположение за извършване на престъплението, както и че на свобода Димитров ще извърши друго престъпление.

Преди да чуят решението на съда бабичката и защитата му взеха акъла на съдебния състав, като представиха документ от ТЕЛК, че Димитров има 72% инвалидност.

Джипът на Росен Плевнелиев беше откраднат в столичен мол. Тогава съпругата му Деси Банова била в търговския център. Мъж с раница се блъснал в нея, а друг подкарал колата. Всъщност в чантата бил усилвател, който предал сигнала от ключа на колата. Така бандитите я подкарали. На черния пазар цената на четеца достига близо 20 000 евро.

Илиян Бабичката беше задържан при спецакция на Бъдни вечер.

Преди 2 г. е излязъл от затвора, където е изтърпял присъда от 1 г. за подобно престъпление. Отделно от това, срещу него има няколко висящи дела, стана ясно днес в съда.

Обвиняемият е "специализиран" в кражбата на луксозни автомобили, като една от предпочитаните марки е БМВ. Заради различните му криминални прояви от МВР казват за него, че е от така наречения тежък контингент. Той не е женен, но живее на семейни начала с жена и има 2 деца.

Разследващите знаят кои са другите двама съучастници на Димитров и в скоро време се надяват да ги заловят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай