Петък,

Кой ще посмее да арестува Борисов? Говори бивш министър

От: Рачо Рачев, сн. БГНЕС, архив -
22264
Кой ще посмее да арестува Борисов? Говори бивш министър
A
A
A

"Борисов беше "брониран". Не виждам вече кой ще пристъпи към действие, ако се намерят основания да бъде задържан", предупреди пред Нова телевизия бившият министър на правосъдието Антон Станков.

"Законът е бил приложен по начин по който правата са били защитени, макар и накърнени. Ефектът беше повече политически, а не юридически. Петков беше подведен, влезе с жар в тази игра, но беше разочарован", констатира юристът.

По думите му НПК не позволява в досъдебната фаза разпит на Божков като свидетел. "Имало е видеоконферентен разговор, но той е бил с цел сведения", подчерта той. И попита дали протоколите за изземване са представени за одобрение пред съд.

От своя страна бившият градски прокурор Николай Кокинов посочи, че досъдебното производство за задържането на Борисов, Горанов и Арнаудова се води от некомпетентен орган. "То беше докладвано в СГС, която каза, че доказателствата са недостатъчни за повдигане на обвинение. Това бе опит да се заобиколи процедурата. Всичко тръгна от войната между МВР и прокуратурата", смята той. И допълва, че законът не е съвсем правилно приложен при арестите.

И двамата не вярват, че може да бъде търсена отговорност за показанията на Кирил Петков по случая с арестите на тримата от ГЕРБ.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com