Кой е арестуваният общински съветник в Пловдив

Близък е до Сиди, върти консултантски частен бизнес

Кой е арестуваният общински съветник в Пловдив | StandartNews.com

 

Общинският съветник от ВМРО в Пловдив Стефан Послийски, който днес бе арестуван покрай акцията за Басейновата дирекция, е приближен на новия силен човек на Патриотите в Пловдив - депутата Александър Сиди, пише Марица. Преди 2 години двамата бяха обвинени от тогавашния шеф на Басейнова дирекция Георги Семерджиев, че Сиди и Послийски са му поискали 10 000 лв., за да му помогнат да остане на работа, а после и същата сума като "вноска" за партията. 

Стана ясна причината и за ареста на Послийски. По непотвърдена информация той е участвал в практики по узаконяване на водоизточници за ферми за патици в област Пловдив. Става дума за близо 300 ферми.

При акцията днес се разбра още, че Послийски е задържан като съучастник в организирана престъпна група. По всяка вероятност арестът е във връзка с разследването на злоупотреби и корупция в Басейнова дирекция.

Послийски е член на ВМРО и втори мандат общински съветник. Той е областен председател на структурата на патриотите и член на Контролния съвет на Фондация 2019. Според запознати той е близък до арестуваната шефка на Басейнова дирекция в Пловдив Цветелина Кънева.

Беше общински съветник в предишния мандат от квотата на Обединени патриоти, а сега от общата листа на ВМРО и НФСБ в Пловдив. И двата пъти неин водач бе бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов.

Макар да действа като професионален политик, Послийски активно върти и частен консултантски бизнес. Той е едноличен собственик на капитала на "Евроконсулт строй" ЕООД. В системата за фирмено разузнаване пише, че фирмата е специализирана в консултантска дейност в областта на човешките ресурси и управление на проекти. Регистрирана е в Пловдив през 2010 г. Въпреки че е активна фирма, няма посочени нетни приходи от продажби за последните години.

В друга фирма - "Ви Ес партньори"ООД, Послийски е съдружник с Веселин Илиев. Във времето е имало е запор от НАП върху дяловете на Илиев, но е вдигнат много бързо. Предметът на дейност е същия - консултанска дейност. Послийски има участие още в "Кит корп" ООД, където е съдружник с Христо Колаксъзов. Върху тази фирма също е имало е запор, но от Прокредит банк. Предмет на дейност - консултации по европейски програми и проекти.

Послийски участва още в  Сдружение "Център за местно планиране и обществено развитие",Сдружение "Общински младежки съвет - ОМС" и Фондация "Граждански и обществени инициативи".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай