Кьовеши разследва 9 български фирми за огромни злоупотреби

На 22 март са извършени 25 претърсвания в София и околностите, Перник и Монтана

Кьовеши разследва 9 български фирми за огромни злоупотреби | StandartNews.com

Ръководената от Лаура Кьовеши Европейска прокуратура разследва 9 български фирми, заподозрени в извършени злоупотреби с цел да придобият европейски средства.

На 22 март са извършени 25 претърсвания в София и околностите, Перник и Монтана, се казва в съобщение на европрокуратурата.

Разпитани са 10 заподозрени - управители, собственици и представители на компании, получили европейско финансиране по ОП "Иновации и конкурентоспособност", която цели да подпомага малки и средни предприятия, за да насърчи развитието на българската икономика. Те са заподозрени в участие в организирана престъпна група и в предоставяне на фалшиви документи с цел незаконно да придобият европейски средства.

По искане на Европейската прокуратура и с разрешение на Специализирания наказателен съд и ГДБОП са претърсени къщи, офиси складове и превозни средства, собственост на разследваните компании. По време на обиските са иззети голямо количество документи и хардуер, както и строителна техника, закупена с получените евросредства на стойност 6 милиона евро.

Разследването продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай