Сряда,

Колев даде показания за "Хемус" пред съдия. Ето какви хора издаде?

От: Редакция -
2393
Колев даде показания за "Хемус" пред съдия. Ето какви хора издаде?
A
A
A

Обвиненият, че изнесъл в брой на 53 млн. лева от парите за строителството на магистрала "Хемус" Борислав Колев даде показания пред съдия преди минути.

Това стана  след като вчера се срещна с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, а на разпита му в Прокуратурата присъства Обвинител №1 Иван Гешев.

Разпитът беше обявен от Софийската градска прокуратура, където се води разследването за пране на близо 53 милиона лева, предназначени за Лот 5 на магистралата.

Бившият международен съдия по футбол Борислав Колев, заради когото беше последното обтягане на отношенията между Прокуратурата и МВР, пожела да говори за схемата, по която били отклонени милионите от "Хемус", когато Софийският апелативен съд постанови постоянното му задържане.

Все още не е ясно при какви обстоятелства се е състояла срещата му с Бойко Рашков, но е ясно, че вътрешният министър първи е чул имената, които по-късно Колев е казал и в присъствието на главния прокурор Иван Гешев, съобщи БНР.

За имената от държавното обвинение изрично уточниха, че не били на публично известни личности.

На органите на МВР е било разпоредено да издирят лицата, както и свързаните с тях фирми.

От Прокуратурата декларираха решимост, ако бъдат събрани доказателства и за други замесени в схемата за източване на милиони от автомагистрала "Хемус", те да бъдат обвинени и да им бъдат наложени съответстващи на тежестта на деянието им мерки за неотклонение.

Разпитът на Колев пред съдия беше анонсиран от Прокурарата със "закрепване на обясненията му".

От там обявиха, че Борислав Колев е поискал да бъдат свалени обвиненията му и да не му бъде търсена отговорност за участие в престъпната схема.

 


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com