Кирил Петков на разпит? За какво отговаря

Дава повторно показания като свидетел срещу Божков и Борисов

Кирил Петков на разпит? За какво отговаря | StandartNews.com

Премиерът Кирил Петков се яви точно с 10 ч. на разпит в Софийска градска прокуратура (СГП). Той е призован да се яви, за да даде повторно показания в качеството му на свидетел по образуваното дело за евентуално изнудване на Васил Божков.

"Неговият първоначален разпит, проведен от разследващ полицай при Главна дирекция „Национална полиция“, явяващ се некомпетентен орган, е бил първото действие по разследването, с което е образувано досъдебното производство. С оглед на това, проведеният разпит от 17 март няма правна стойност и следва да бъде саниран. На същото основание бяха преповторени и разпитите на Бойко Борисов, Владислав Горанов, Севдалина Арнаудова, както и на други свидетели", уточниха от прокуратурата.

Петков сам пожела да бъде свидетел срещу Борисов. Неговите показания са основата, на която бе задържан бившият премиер. Показанията на Петков, както сам каза премиерът, са базирани на медийни информации, събрани от търсачката Гугъл.

На 17 март лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и бившият началник на пресслужбата на Борисов Севделина Арнаудова бяха задържани за 24 часа в ареста, а на следващия ден бяха освободени, без да им бъдат повдигани обвинения. Те бяха отведени по повод образувано производство за изнудване, свързано с Васил Божков. Адвокатът Менко Менков внесе жалби срещу задържането им.

На 28 март тримата бяха разпитани пред прокурор и следовател. Вече са насрочени и делата - делото за задържането на Борисов е насрочено на 14 април, а на Горанов - за 12 април.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай