Какво ще се случва със стрелеца от гората

200 полицаи го издирваха, залови го овчар

Какво ще се случва със стрелеца от гората | StandartNews.com

Окръжна прокуратура-Хасково внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 55-годишния Бейсим Салиф, който се укриваше въоръжен в гората край Сърница и стреля по тръгнали по петите му полицаи.

Срещу него е повдигнато обвинение за опит умишлено да умъртви съседа си Мюмюн Мюмюн, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.Салиф е привлечен като обвиняем и за закана с убийство на Мюмюн, както и за незаконно държане на самоделна едноцевна ловна пушка.

В понеделник, в 18.40 часа, дългогодишният съседски конфликт за пашата на животни на Салиф с фамилията на Мюмюн прерасна в свада и сбиване. Криминално проявеният стреля с пушка срещу опонента си, рани с нож жена му и избяга в гората с друга незаконна пушка. След това, в тъмната част на деня, той стреля и към дошлите да го задържат полицаи. В полицейската операция за задържането и неутрализирането му на следващия ден участваха над 200 служители на МВР от различни служби и ловци.

Беглецът обаче бе задържан първо от овчар в землището на кърджалийското село Черноочене, когото също заплашил, а след това и от органите на реда.От Съдебната палата в Хасково уточниха, че делото е насрочено за днес следобед.

Всички актуални Новини

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай