Извергът от Цар Калоян остава в ареста

25-годишният мъж изнасили и запали своя братовчедка

Извергът от Цар Калоян остава в ареста | StandartNews.com

По искане на Окръжна прокуратура - Разград съдът определи „задържане под стража“ за 25-годишния изверг от град Цар Калоян, който изнасили своята непълнолетна братовчедка, причини ѝ множество тежки телесни повреди и опита да я убие като я запали.

Това съобщиха от държавното обвинение. Нападателят е привлечен към наказателна отговорност за три престъпления.

На 16 ноември 2021 година жертвата на 25-годишния мъж е намерена в тежко състояние в дома си в град Цар Калоян. Момичето незабавно е отведено и настанено в болнично заведение със сериозни травми и изгаряния, в безсъзнание. Съществува реална опасност за живота й.

Работата по случая продължава под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Разград. Извършителят на тежкото престъпление беше задържан за срок до 72 часа, след като се укриваше близо 24 часа. Днес Окръжният съд на Разград наложи най-тежката мярка за неотклонение спрямо Н.Я. и той остава в ареста. Сред мотивите на прокуратурата бе тежестта на наказанията, предвидени по закон за престъпленията, за които е обвинен 25- годишният мъж, и високата опасност той да се укрие и да избегне наказателно преследване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай