Извънредно за убийството в София! Решиха съдбата на сина на бившия министър

Престъплението е извършено на 4 януари

Извънредно за убийството в София! Решиха съдбата на сина на бившия министър | StandartNews.com

Съдът остави в ареста обвинените в убийството на 49-годишния Кирил Русев - Петър Александров и Александър Кинов, съобщи БНТ.

Според съда има обосновано предположение, че двамата са извършили убийството. Няма достатъчно доказателства за извършване на второто престъпление - отвличане.

ВИЖ ОЩЕ: Смайващо разкритие за единия от убийците в София

Лихварят Петър Александров и гробарят Алексъндър Кинов са обвинени в убийството на длъжника Кирил Русев. Лихварят е син на бившия финансов министър Стоян Александров - Петър. Той и съучастникът му бяха арастувани след неизчислен малък детайл в целия план за прикриване на престъплението. Жертвата е 49-годишният Кирил Русев, който е дължал повече от 300 хиляди долара. Дадени му най-вероятно още от покойния вече министър.

Престъплението е извършено на 4 януари, а двамата обвиняеми бяха изправени пред съда днес.

От събраните до момента доказателства става ясно, че Русев е убит с два изстрела. След това Александров и Кинов се опитват да прикрият убийството като инсценират, че Русев напуска страната и дори подготвят кремацията на неговото тяло. Така няма труп, няма престъпление. Допунскат обаче грешки, а резследващите бързо попадат в следите им. Иначе историята на дълга се оказа длъга. Сумата от 306 хиляди долара Кирил Русев е взел от бившия финасво министър Стоян Александров още през 2008 година. Трябвало е да върне за една година, като договорът е бли сключен между фирми на двамата - длъжникът Русев и кредитора Александров. До момента, обаче парите не са върнати, а наказателните лихви са удвоили сумата. Споровете за парите продължават и след смъртта на Стоян Алекснадров, но вече между Кирил Русев и наследника на бившия финансов министър - Петър Александров. Така се стига до фаталния 4 януари.

Убитият край София 49-годишен мъж Кирил Русев първо е бил отвлечен и измъчван, стана ясно от съвместен брифинг на прокуратурата и полицията. На 6 януари тялото на мъжа бе открито в морга с фалшиви документи, след като на предния ден роднини подали сигнал за изчезването му.

На 4 януари между 14.30 и 16.00 часа жертвата, 49 годишният Кирил Русев, бил поканен в дома на единия от двамата обвинени за убийството Петър Александров и Александър Кинов.

"Където огледът показва, че лицето е измъчвано, завързвано и в последствие най-вероятно е причинена смъртта му от двете огнестрелни рани", каза Любомир Николов, директор на СДВР.

Кирил Русев е убит с два изстрела, единият в областта на торса, а другият в крака. Веднага след това Александров и Кинов отнасят тялото на жертвата в камера на частна морга, с която Кинов, който е гробар по професия, има договор.

"Дори същият се беше опитал да кремира лицето, посредством неистински акт за смърт, представен на погребалната агенция", разказва Любомир Николов, директор на СДВР.

След това Кинов и Алекснадров започват да изграждат алибито си. Отиват в Сърбия през граничния пункт Стрезимировци. Александров преминава със собствените си документи, но Кинов излиза от България с личната карта на Кирил Русев.

"Поискахме насрещна проверка от властите в Сърбия, която своевременно ни бе предоставена информация и се установи, вторият извършител на деянието, вече на вход в Република Сърбия, документът на убития е скрит и лицата са се представили с личните документи на тяхната самоличност', каза Михаил Наумов, началник-отдел "Убийства" в ГДНП.

Александров и Кинов носели телефона на убития Русев и от него изпратили няколко СМС-а до близките му. След това го оставили в Сърбия. След около час се върнали обратно в България.

"И успяхме да установим местонахождението на телефона на убития", разказа Михаил Наумов, началник отдел "Убийства" в ГДНП.

При обиските в домовете на двамата обвиняеми са намерени няколко оръжия. Експертиза ще каже с кое от тях е извършено убийството. Най-вероятният мотив, според разследващите, е дълг за над 300 хиляди лева, които убитият Кирил Русев дължал на Петър Александров.

"Обвиняемият Александров се е занимавал с банкова дейност, т.е. предоставяне на съответни суми срещу лихва на лица, които са финансово затруднени и срещу залог приемат от него съответните финансови средства", разказва Любомир Николов, директор на СДВР.

Жертвата Кирил Русев е бил собственик на ресторант в София и не е криминално проявен. Регистрация няма и Петър Алекснадров. В криминалното досие на Александър Кинов има незаконно притежание на оръжие и взривни вещества, грабеж и кражби.

Александър Кинов е напуснал страната с личните документи на убития Кирил Русев. Твърди се, че между жертвата Русев и Кинов няма общи черти, които да заблюдат служителите на Гранична полиция. Извършва се проверка на действията на служителя, който пуснал Кинов да насупне страната с личната карта на Русев, както и на цялата смяна на граничния пункт, която е била на работа в този момент. Разбира се може да се допуснат две версии - едната е недоглеждане, а другата е порочна практика.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Иван
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи