Четвъртък,

Изненада! Разпитват Петков, Рашков и Асен Василев за Борисов

От: Рачо Рачев -
1298
Изненада! Разпитват Петков, Рашков и Асен Василев за Борисов
A
A
A

Разпитаните от разследващи полицаи по акцията срещу Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, ще бъдат разпитани и от следовател. Това означава, че показания ще дават, не само те, но и премиерът Кирил Петков, чиито показания бяха първото действие по разследването срещу тримата.

На разпит се очаква да бъдат призовани и вицепремиерът Асен Василев и вътрешният министър Бойко Рашков, за които също стана ясно, че са били в течение на делото.

Във връзка с твърденията на разследвания за 19 престъпления Васил Божков, че е бил изнудван от Борисов, Горанов и Арнаудова, на разпит ще бъдат призовани и служители в негово дружество.

От съобщение на прокуратурата, разпространено по-рано днес, не става ясно дали показания ще дава и намиращият се в Дубай от две години Васил Божков заради твърденията му за изнудване, в резултат на които Борисов, Горанов и Арнаудова бяха арестувани за 24 часа миналата седмица.

Следователи от Софийската градска прокуратура ще повторят както разпитите, така и други процесуално-следствени действия, извършени от МВР, защото според държавното обвинение, те са извършени от некомпетентен орган.

От прокуратурата уточняват, че ако в хода на разследването се съберат достатъчно доказателства за виновността на определено лице или лица, ще бъдат повдигнати и обвинения.

С определения от 21.03.2022 г. Софийският градски съд остави без разглеждане внесените от СГП искания за съдебна санкция по извършените процесуално-следствени действия по претърсване и изземване от адреси, свързани с Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов. Това на практика означава, че няма съдебна санкция за одобрение на протоколите, коментират от прокуратурата.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички