Изненада! Разпитват Петков, Рашков и Асен Василев за Борисов

Не става ясно дали показания ще дава и намиращият се в Дубай от две години Васил Божков

Изненада! Разпитват Петков, Рашков и Асен Василев за Борисов | StandartNews.com

Разпитаните от разследващи полицаи по акцията срещу Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, ще бъдат разпитани и от следовател. Това означава, че показания ще дават, не само те, но и премиерът Кирил Петков, чиито показания бяха първото действие по разследването срещу тримата.

На разпит се очаква да бъдат призовани и вицепремиерът Асен Василев и вътрешният министър Бойко Рашков, за които също стана ясно, че са били в течение на делото.

Във връзка с твърденията на разследвания за 19 престъпления Васил Божков, че е бил изнудван от Борисов, Горанов и Арнаудова, на разпит ще бъдат призовани и служители в негово дружество.

От съобщение на прокуратурата, разпространено по-рано днес, не става ясно дали показания ще дава и намиращият се в Дубай от две години Васил Божков заради твърденията му за изнудване, в резултат на които Борисов, Горанов и Арнаудова бяха арестувани за 24 часа миналата седмица.

Следователи от Софийската градска прокуратура ще повторят както разпитите, така и други процесуално-следствени действия, извършени от МВР, защото според държавното обвинение, те са извършени от некомпетентен орган.

От прокуратурата уточняват, че ако в хода на разследването се съберат достатъчно доказателства за виновността на определено лице или лица, ще бъдат повдигнати и обвинения.

С определения от 21.03.2022 г. Софийският градски съд остави без разглеждане внесените от СГП искания за съдебна санкция по извършените процесуално-следствени действия по претърсване и изземване от адреси, свързани с Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов. Това на практика означава, че няма съдебна санкция за одобрение на протоколите, коментират от прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай