Петък,

Гешев жегна Йорданова и Иванов преди заседанието на ВСС

От: Стандарт -
16938
Гешев жегна Йорданова и Иванов преди заседанието на ВСС
A
A
A

"Очаквам да повиша нивото си на правни и общи знания". Това заяви главният прокурор Иван Гешев преди днешното заседание на Висшия съдебен съвет, което ще обсъжда искането за предсрочното му освобождаване. 

"На предишния пленум разбрах, че участвам по право във Висшия съдебен съд, а не във Висшия съдебен съвет. Разбрах, че прокуратурата е централизирана, въпреки конституционни промени още през 2016 на Христо Иванов. Разбрах, че прокуратурата, а не МВР разкрива престъпления. Разбрах, че прокуратурата води съдебното следствие, а не Съда", каза още той. 

Да подариш разкази на Йовков и Вазов на неправителствена организация, представлява враждебно и арогантно отношение към неправителствени организации, допълни още Гешев.

"Ако не беше смешно, щеше да е тъжно, и то за българската държавност. Надявам се министърът на правосъдието, вместо да обикаля тв студия, и да казва неверни политически твърдения, да изрази своите твърдения пред ВСС". допълни обвинител номер 1. 

Г-н Христо Иванов и г-жа Надежда Йорданова да не се крият. Да излезем пред българските граждани и всеки да чуе аргументите", категоричен бе главният прокурор.

Надявам се да не се страхуват за върховенството на закона и защита на правата на човека. Нали искат откритост и публичност от главния прокурор? Мисля, че откритост и публичност Прокуратурата дава достатъчно, но е време откритост и публичност да дават и българските политици. Решенията на българските политици ще плащат гражданите",  завърши Гешев. 

 


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички