Гешев с остър отговор за Рашков, лъже ли вътрешният министър

Г-н Рашков ще го коментирам, когато каже нещо вярно, заяви главният прокурор

Гешев с остър отговор за Рашков, лъже ли вътрешният министър | StandartNews.com

На влизане на заседанието на Висшия съдебен съвет тази сутрин главният прокурор Иван Гешев коментира изнесената вчера от вътрешния министър Бойко Рашков информация за образуваното досъдебно производство срещу Асен Василев.

Образуваното досъдебно производство срещу Василев е политически акт, заяви Рашков в излъчено тази сутрин по бТВ интервю. Той показа и документа за досъдебното производство, което е било образувано и поиска да се пита прокуратурата защо твърди обратното.

"Препоръчвам на всеки, който се изказва по тези теми, да се запознае с Конституцията. Не ми е известно досега Конституцията да е суспендирана. Напълно споделям идеите на министър-председателя за нулева толерантност към корупцията, както и виждането му, че няма никой над закона. Г-н Рашков ще го коментирам, когато каже нещо вярно. Разбрах, че пак е размахвал някакви листове в някакво предаване. Ако има въобще разследване, макар според НПК отдавна не се образуват досъдебни производства срещу конкретно лице, а за конкретни престъпления, това означава, че г-н Рашков ги е придобил по незаконен начин", заяви Гешев.

Прокуратурата се оказва единствената преграда между българските граждани и беззаконието. Съдът се оказва последният страж на законността и ще си свършим работата, както ни е зададено по конституция, коментира още той. "Не бях разбран от Христо Иванов и Надежда Йорданова, че искам разговор за закриването на спецсъда. Предложих разговор за теми, които те постоянно излагат - за правомощията на главния прокурор", поясни Гешев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай