Понеделник,

Гешев с остър отговор за Рашков, лъже ли вътрешният министър

От: Рачо Рачев, кадър БНТ -
2201
Гешев с остър отговор за Рашков, лъже ли вътрешният министър
A
A
A

На влизане на заседанието на Висшия съдебен съвет тази сутрин главният прокурор Иван Гешев коментира изнесената вчера от вътрешния министър Бойко Рашков информация за образуваното досъдебно производство срещу Асен Василев.

Образуваното досъдебно производство срещу Василев е политически акт, заяви Рашков в излъчено тази сутрин по бТВ интервю. Той показа и документа за досъдебното производство, което е било образувано и поиска да се пита прокуратурата защо твърди обратното.

"Препоръчвам на всеки, който се изказва по тези теми, да се запознае с Конституцията. Не ми е известно досега Конституцията да е суспендирана. Напълно споделям идеите на министър-председателя за нулева толерантност към корупцията, както и виждането му, че няма никой над закона. Г-н Рашков ще го коментирам, когато каже нещо вярно. Разбрах, че пак е размахвал някакви листове в някакво предаване. Ако има въобще разследване, макар според НПК отдавна не се образуват досъдебни производства срещу конкретно лице, а за конкретни престъпления, това означава, че г-н Рашков ги е придобил по незаконен начин", заяви Гешев.

Прокуратурата се оказва единствената преграда между българските граждани и беззаконието. Съдът се оказва последният страж на законността и ще си свършим работата, както ни е зададено по конституция, коментира още той. "Не бях разбран от Христо Иванов и Надежда Йорданова, че искам разговор за закриването на спецсъда. Предложих разговор за теми, които те постоянно излагат - за правомощията на главния прокурор", поясни Гешев.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com