Гешев разпитва "милионера от Хемус", какво каза

По-рано с обвиняемият се срещна Бойко Рашков

Гешев разпитва "милионера от Хемус", какво каза | StandartNews.com

Разпит на Борислав Колев, обвинен в пране на пари за строежа на магистрала "Хемус", се провежда в Съдебната палата в София.

На него присъства и главният прокурор Иван Гешев. "Тук съм, защото имам разрешение от наблюдаващите прокурори да присъствам на разпита по изричното настояване на обвиняемия и защитника му", коментира пред журналисти Гешев.

По-рано днес, при гледането на мярката на Колев, брат му Иво заяви, че Борислав иска среща с вътрешния министър Бойко Рашков и с главния прокурор Иван Гешев, за да разкаже неща по случая.

Преди влизането на разпита главният прокурор Иван Гешев подчерта, че от служители на МВР е било поискано да не бъде протестирана мярката "задържане под стража", наложена на Колев. "Ако това се беше случило, а то не се случи, той нямаше да бъде задържан. Ако беше изпълнено искането му да пътува в чужбина, може би съществуваше реална опасност лицето да се укрие", коментира Гешев.

Според него, ако обвиняемият окаже съдействие на разследващите, това ще се дължи единствено на факта, че прокуратурата си е свършила работата. По-рано през деня вътрешният министър Бойко Рашков също заяви, че вече се е срещнал с Колев и е чул някои уточнения от него, както и конкретни имена.

Преди това Софийският апелативен съд задържа Колев за постоянно в ареста. Миналата седмица той припадна в съдебната зала по време на заседание на същия съд по мярката му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай