Гешев при главния прокурор на Турция, готвят съвместни действия

Ще си сътрудничат срещу тероризма и нелегалните мигранти

Гешев при главния прокурор на Турция, готвят съвместни действия | StandartNews.com

Българската делегация, ръководена от главния прокурор Иван Гешев, бе приета от главния прокурор на Република Турция Бекир Шахин и от председателя на Върховния апелативен съд на Република Турция Мехмет Акарджа, съобщиха от държавното обвинение.

В делегацията са включени още заместникът на главния прокурор и ръководител на ВАП Десислава Пиронева и говорителяг на главния прокурор Сийка Милева. От турска страна в официалните срещи участваха г-н Ридван Гюндогду, заместник-главен прокурор, Илкнур Алтънташ – старши прокурор, отговорен за международните отношения, и прокурори от Върховната прокуратура на Турция.

В хода на официалните разговори взаимно бе констатирано високото ниво на доверие и доброто сътрудничеството между прокуратурите на двете съседни страни. Обсъдени са въпроси от двустранен интерес, като бе подчертан приносът на Република Турция и Република България по ограничаване на нелегалната миграция в региона. Двете делегации са обсъдили и други аспекти от правното сътрудничество, сред които противодействието срещу трансграничната организирана престъпност и борбата срещу тероризма, съобщават от прокуратурата.

В разговора между главния прокурор Иван Гешев и турския главен прокурор г-н Бекир Шахин е била дадена висока оценка на съвместната инициатива по провеждане на Форума на главните прокурори от страните на Балканите, чиято втора среща се проведе през 2021 г. в гр. София, посочват от държавното обвинение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай