Гешев: Потвърден е арестът на Васил Божков в ОАЕ

С Божков имало още едно лице с фамилия Попов, каза още обвинител номер едно

Гешев: Потвърден е арестът на Васил Божков в ОАЕ | StandartNews.com

Има потвърждение от Обединените арабски емирства, че е задържан обвиняемият бизнесмен Васил Божков. Това обяви във Варна главният прокурор Иван Гешев.

"Има официално потвърждение от Обединените арабски емирства за ареста на Васил Божков и други две обвинени лица", заяви той.

Предстои изпращане на документи за екстрадиция, което ще се направи по процедурата, която е правена до момента и в други такива случаи, поясни той.

"Правили сме го досега и за Цветан Василев, и за Арабаджиеви, и за Баневи, и за Димитър Желязков. Действаме по същия начин и виждате резултатите", коментира Гешев.

По повод питането до КС и записите на президента и шефа на ВВС, главният прокурор уточни, че Румен Радев не се разследва в момента.

"Няма разследване около президента в момента. Главният прокурор беше сезиран от наблюдаващия прокурор, според който има нарушение на чл. 103 от конституцията, и аз питам Конституционния съд. Какво трябваше да направя аз с това дело - да го изтрия, да го унищожа? Постъпих по единствения възможен начин - да сезирам КС", каза Гешев.

"Няма лично отношение и не водят се лични битки, а битката е за спазване на закона. Защитни тези може да има всякакви от хората, които евентуално са нарушили закона", каза още Гешев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай