Гешев почете годишнина от създаването на Прокуратурата на Украйна

Гешев е в Киев и за участие във форума „Клептокрация и незаконни финансови потоци“

Гешев почете годишнина от създаването на Прокуратурата на Украйна | StandartNews.com

По покана на главния прокурор на Украйна Ирина Венедиктова главният прокурор на България Иван Гешев присъства в Киев на честванията на 30-а годишнина от създаването на Прокуратурата на Украйна.

Тържественото събитие бе открито от украинския президент Владимир Зеленски, а приветствие към украинските прокурори отправиха премиерът на страната Денис Шмигал и председателят на Върховната Рада Руслан Стефанчук. Сред чуждестранните гости по повод годишнината от създаването на украинската прокуратура са още главните прокурори на редица европейски страни, представители на Съвета на Европа и европейски институции, на дипломатическия корпус в Киев и други официални лица.

След края на тържествената част главният прокурор Иван Гешев участва в официална среща с президента на Украйна Владимир Зеленски, на която присъстваха главният прокурор на страната Ирина Венедиктова, както и Нида Грунскене - главен прокурор на Литва, Андрес Пармас - главен прокурор на Естония, и Камран Алиев - главен прокурор на Азербайджан.

По повод годишнината от създаването на украинската прокуратура Иван Гешев отправи пожелание за здраве, усърдие и успехи на украинските си колеги в мисията им за отстояване на стабилността и справедливостта в държавата в духа на демократичните ценности и върховенство на правото.

Главният прокурор на България е в Киев и за участие в Международния антикорупционен форум „Клептокрация и незаконни финансови потоци“.

На снимката горе от дясно наляво са главният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова, главният прокурор на Република България Иван Гешев, главният прокурор на Литва Нида Грунскене , главният прокурор на Естония Андрес Пармас и Камран Алиев - главен прокурор на Азербайджан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай