Понеделник,

Гешев отвръща на удара: Надежда Йорданова е некомпетентна

От: Редакция -
278
Гешев отвръща на удара: Надежда Йорданова е некомпетентна
A
A
A

През последните седмици министърът на правосъдието Надежда Йорданова даде множество изявления в медиите относно получени в Министерство на правосъдието сигнали срещу главния прокурор. Следва да се отбележи, че министърът на правосъдието не е компетентен да разглежда жалби и сигнали, когато са налице данни срещу магистрати, включително и срещу главния прокурор, за извършени от тях нарушения.

Това заяви говорителят на обвинител номер 1 Иван Гешев - Сийка Милева пред БТА. По-рано днес от антикорупционната комисията съобщиха, че започват проверка на сигнали срещу главния прокурор Иван Гешев.

ВИЖ ОЩЕ: КПКОНПИ проверява Гешев, нарушил ли е закона.

Министърът е длъжен да сезира компетентните органи, които в случая са КПКОНПИ и Специализирана прокуратура, което явно не е направила до момента, каза Милева .За нас също е интересно какви са сигналите, които министърът на правосъдието е длъжен да изпрати на КПКОНПИ и защо не го е направил до момента, а очевидно се е наложило КПКОНПИ да се самосезира, коментира говорителят на главния прокурор.

Всеки български гражданин, независимо от заеманата от него длъжност, следва да спазва законите у нас и да съобразява компетентността на държавните органи, изтъкна Милева.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички