Сряда,

Гешев отвръща на удара: Надежда Йорданова е некомпетентна

От: Редакция -
439
Гешев отвръща на удара: Надежда Йорданова е некомпетентна
A
A
A

През последните седмици министърът на правосъдието Надежда Йорданова даде множество изявления в медиите относно получени в Министерство на правосъдието сигнали срещу главния прокурор. Следва да се отбележи, че министърът на правосъдието не е компетентен да разглежда жалби и сигнали, когато са налице данни срещу магистрати, включително и срещу главния прокурор, за извършени от тях нарушения.

Това заяви говорителят на обвинител номер 1 Иван Гешев - Сийка Милева пред БТА. По-рано днес от антикорупционната комисията съобщиха, че започват проверка на сигнали срещу главния прокурор Иван Гешев.

ВИЖ ОЩЕ: КПКОНПИ проверява Гешев, нарушил ли е закона.

Министърът е длъжен да сезира компетентните органи, които в случая са КПКОНПИ и Специализирана прокуратура, което явно не е направила до момента, каза Милева .За нас също е интересно какви са сигналите, които министърът на правосъдието е длъжен да изпрати на КПКОНПИ и защо не го е направил до момента, а очевидно се е наложило КПКОНПИ да се самосезира, коментира говорителят на главния прокурор.

Всеки български гражданин, независимо от заеманата от него длъжност, следва да спазва законите у нас и да съобразява компетентността на държавните органи, изтъкна Милева.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com