Борисов осъди Сидеров за 180 хил. лева

Борисов осъди Сидеров за 180 хил. лева | StandartNews.com

София. Бойко Борисов осъди Волен Сидеров за клевети. Лидерът на "Атака" ще трябва да плати близо 200 000 лева за изречени неистини в интервю за столичен всекидневник.

Това стана ясно днес от решение на Софийски градски съд. Делото е заведено преди повече от година. Сидеров ще трябва да плати 50 000 лева, защото е казал, че Борисов е "покровителствал и пряко се е облагодетелствал от канали за проститутки". Съдът е присъдил още 50 000 лв. заради твърденията, че Генерала "е покровителствал и пряко се е облагодетелствал от канали за наркотрафик".

Още 40 000 лева са заради казаното, че Борисов "е покровителствал и пряко се е облагодетелствал от контрабанда".

Толкова Сидеров трябва да заплати и за твърдението, че лидерът на ГЕРБ "е получил "поток от черни пари, които престъпната дейност осигурява". Председателят на "Атака" ще трябва да даде и малко над 12 000 лева разноски по делата. Решението на Софийски градски съд може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд. ГЕРБ ще дари парите на домове за сираци. "Крайно време е в българската политика да започнем да говорим за проблеми и решаването им, а не да се използва езикът на омразата", заяви по повод спечеленото дело Борисов в социалната мрежа.

"С клеветниците само съдебните дела могат да решат проблема, скоро и други такива ще си получат заслуженото", допълни той. Борисов коментира още, че сумата на пръв поглед изглежда голяма, но вредите за репутацията му, която е градил цял живот, са повече. "Благодарение на нея съм бил мажоритарно избиран на всички постове до сега, а като лидер на ГЕРБ съм създал партия, която е печелила над 10 избора последователно", твърди още бившият премиер. Той смята, че е крайно време обидните и клеветнически квалификации, които се превърнаха в основен лайтмотив на неговите опоненти, да се заменят с толерантни кампании в рамките на политическите идеи и решаването на проблемите на хората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай