Бивш данъчен отмъкнал в чували 53 млн. лв. от "Хемус"

Прокуратурата повдигна обвинение на 42-годишния мъж

Бивш данъчен отмъкнал в чували 53 млн. лв. от "Хемус" | StandartNews.com

Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност 42-годишен бивш данъчен служител по обвинение, че е отмъкнал 53 млн. лева от парите за строителство на магистрала "Хемус".

Досъдебното производство е образувано в условията на неотложност на 3 ноември и се води от ГДБОП под ръководството и надзора на СГП, съобщиха от държавното обвиненине. От събраните по делото до този момент доказателства се установява, че 42-годишният Б.К. е участвал в създаването на мрежа от фирми, като набирал и мотивирал различни лица да станат фиктивни управители на тези фирми, по сметките на които били преведени част от парите, предназначени за ЛОТ-5 от АМ „Хемус“.

Впоследствие 42-годишният мъж лично придружавал фиктивните управители до банков клон, откъдето те теглили парични суми, които му давали. По този начин с общо 52 деяния в периода от 18.06.2020 г. до 08.09.2021 г. Б.К. е получил сума в размер на 53 060 861,00 лева.

Той е задържан с постановление на наблюдаващите прокурори за срок до 72 часа. Предстои СГП да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Разследването по случая продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай