6000 лв. гаранция за собственика на кучето почти убило дете

Анастас Караиванов е обвинен, че не е положил достатъчно грижи за кучето

6000 лв. гаранция за собственика на кучето почти убило дете | StandartNews.com

Съдът в Хасково наложи мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 6000 лева спрямо собственик на куче, което нахапа 10-годишно дете в хасковското село Въгларово. Инцидентът стана на 14 юни следобед, когато четириногото на Анастас Караиванов, от порода "азиатски вълкодав", скъсало синджира и нападнало детето. След нахапванията то бе прието в пловдивска клиника с увреждане на черния дроб и бъбрека.

Караиванов е обвинен, че не е положил достатъчно грижи за кучето, което охранявало кравите му, при което е причинена тежка травма. Наложено му бе 72-часовото задържане от обвинението. На заседанието на съда днес прокуратурата поиска мярка за неотклонение "задържане под стража" с мотиви, че авторът на деянието може да се укрие или да извърши друго престъпление. Защитата пледира, че подобна репресия не е належаща.

"Единственото, което искам, е детето да се оправи. Само за това се моля, ще помогна с всичко, което е необходимо. Не се чувствам добре, не съм искал това да стане. Махам кучетата, подарявам ги.", каза Анастас Караиванов в съда. Той каза, че има 6 кучета, които отглежда, за да му пазят стопанството, което било ограбвано.

В селото още в сряда тръгна подписка с настояване животните, които след серия жалби бяха редовно регистрирани, да бъдат премахнати. Хората се страхуват от кучетата и не се движат в района на стопанството на Караиванов.

Определението на съда може да бъде протестирано или обжалвано във въззивната инстанция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай