Сряда,

6000 лв. гаранция за собственика на кучето почти убило дете

От: Рачо Рачев, кадър БНТ -
1071
6000 лв. гаранция за собственика на кучето почти убило дете
A
A
A

Съдът в Хасково наложи мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 6000 лева спрямо собственик на куче, което нахапа 10-годишно дете в хасковското село Въгларово. Инцидентът стана на 14 юни следобед, когато четириногото на Анастас Караиванов, от порода "азиатски вълкодав", скъсало синджира и нападнало детето. След нахапванията то бе прието в пловдивска клиника с увреждане на черния дроб и бъбрека.

Караиванов е обвинен, че не е положил достатъчно грижи за кучето, което охранявало кравите му, при което е причинена тежка травма. Наложено му бе 72-часовото задържане от обвинението. На заседанието на съда днес прокуратурата поиска мярка за неотклонение "задържане под стража" с мотиви, че авторът на деянието може да се укрие или да извърши друго престъпление. Защитата пледира, че подобна репресия не е належаща.

"Единственото, което искам, е детето да се оправи. Само за това се моля, ще помогна с всичко, което е необходимо. Не се чувствам добре, не съм искал това да стане. Махам кучетата, подарявам ги.", каза Анастас Караиванов в съда. Той каза, че има 6 кучета, които отглежда, за да му пазят стопанството, което било ограбвано.

В селото още в сряда тръгна подписка с настояване животните, които след серия жалби бяха редовно регистрирани, да бъдат премахнати. Хората се страхуват от кучетата и не се движат в района на стопанството на Караиванов.

Определението на съда може да бъде протестирано или обжалвано във въззивната инстанция.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички