30 г. затвор за убиеца на Вероника (ОБЗОР)

30 г. затвор за убиеца на Вероника (ОБЗОР) | StandartNews.com

Дръвче в памет на Вероника Здравкова засадиха родителите й на лобното място на студентката в понеделник привечер в района на жп гарата във Велико Търново. Там бяха поставени и цветя в памет на студентката.

Здравков я заклал с брадва заради 25 лева и бижута

Рецидивистът Илиян Здравков бе осъден на 30 години затвор за жестокото убийство на студентката Вероника Здравкова във Велико Търново. Окръжният съд в града го призна за виновен по обвиненията за грабеж при опасен рецидив, придружен с убийство, като му наложи максималното в случая наказание от 30 години затвор. Осъденият трябва да плати и обезщетение от 200 000 лева на родителите на 23-годишната Вероника, както и да поеме разноските по делото.

Близките на жертвата искаха доживотен затвор без замяна за Здравков, но той се призна за виновен и делото протече по съкратената процедура. По тази причина и родителите на Вероника заявиха, че няма да обжалват присъдата, която Здравков ще изтърпява при първоначален строг режим. Адвокатът на Здравков Кирил Станчев пък ще обсъди с клиента си дали да я атакува пред Апелативният съд в предвидения 15-дневен срок. Вероника Здравкова беше убита с брадва на 28 февруари във Велико Търново до каменния мост на река Янтра. Здравков проследил младата жена, която се връщала от работа, и я нападнал. Първо нанесъл удари в главата, с които счупил черепа й, а след това продължил да удря жертвата в лицето и лявото рамо. Бруталното убийство е било извършено от Здравков, за да отнеме от Вероника дамската й чанта, два мобилни телефона, портмоне с 25 лева в него, сребърни бижута, тоалетна вода - вещи на обща стойност 401,81 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай