Знакова визита. Кълъчдароглу закача мартеницата си на дърво в Кърджали

Кандидатът за президент дава ифтар в Кърджали

Знакова визита. Кълъчдароглу закача мартеницата си на дърво в Кърджали | StandartNews.com

След външния министър на Р Турция Мевлют Чавушоглу в България идва кандидатът на опозиционния Национален алианс за президент на южната ни съседка Кемал Кълъчдароглу. Той е основен опонент за поста на държавния глава Реджеп Тайип Ердоган.

ВИЖ ОЩЕ: Втора знакова визита от Турция. Идва кандидатът на опозицията

Днес Кемал Кълъчдароглу ще посети Кърджали, съобщиха от централата на ръководената от него Народнорепубликанска партия (СНР).

ВИЖ ОЩЕ: Знакова визита. Чавушоглу изненадващо в Шумен

Кълъчдароглу ще даде ифтар в Кърджали в съботната вечер. Преди това Кълъчдароглу и придружаващите висши функционери на партията ще посетят и поставят венци пред паметника Тюркян чешма в село Могиляне, издигнат в памет на 17-месечното момиченце, загинало по време на мирен протест на 26 декември 1984 година срещу процеса по насилствената смяна на имената на българските турци от тогавашния комунистически режим, съобщи 24rodopi.com.

ВИЖ ОЩЕ: Чавушоглу в Шумен. Среща се с ученици

Очаква се гостите да посетят Джамията на 7-те девойки в Подкова, след което да поднесат цветя на паметника на Наим Сюлейманоглу в Момчилград.

Вечерта Кълъчдароглу ще участва в религиозна вечеря ифтар в Кърджали, като на общата трапеза се предвижда да седнат стотици жители на града край Арда и региона.

ВИЖ ОЩЕ: Чавушоглу влезе в "Алкомет"

74-годишният Кълъчдароглу ще се раздели с мартеницата, която носи повече от месец, закачайки я на овощно дръвче в Кърджалийско, съобщи още 24rodopi.com.

Лидерът на СНР ще бъде придружаван и от кметове на общини, побратимени с български общини.

Преди Кълъчдароглу външният министър Мевлют Чавушоглу пък участва в ифтар в Шумен на 12 април. В речта си Чавушоглу отправи специално поздравление от Ердоган, който е кандидат за нов президентски мандат. Чавушоглу благодари на България за подкрепата към турския народ след опустошителните земетресения от 6 февруари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай