Здравният министър каза носи ли оставка в джоба си

Лоялен съм към това правителство, каза Христо Хинков

Здравният министър каза носи ли оставка в джоба си | StandartNews.com

"Не съм обмислял оставката си. Много неправилно съм разбран. За мен освобождаването на моят заместник  бе сигнал към мен – да се замисля за темповете на работа си". Това заяви здравният министър Христо Хинков в интервю за бТВ. Причина за тълкуването на думите му беше решението на премиера Денков да уволни заместник-министър Бойко Пенков. 

"Имам свободата да посоча един-двама заместник-министри, а останалите били прерогатив на премиера. Проф. Илко Гетов е назначен още в самото начало при формирането на екипа. Аз работя добре с него и той би трябвало да поеме една голяма част от отговорите за реекспорта на лекарства и недостига на медикаменти. Един човек, който аз заварих беше главният секретар и аз го освободих, защото не бях доволен от работата му – хаотична и неорганизирана", категоричен бе той.

Имам доверие на премиера, а той ми е споделял, че има доверие в мен. Лоялен съм към това правителство. Аз също вярвам в неговите решения, каза още здравният министър.

Той подчерта, че другата седмица ще получи окончателно проверката на прокуратурата за "Майчин дом". „Вече за десети пък казвам, че ако там прокуратурата установи законово нарушение - проф. Иван Костов ще бъде освободен от мен“, каза още той.

Хинков обясни, че частната практика не е забранена в България, а това е практика и в Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай