Защо е блокиран износът на оръжие? Говори министърът на икономиката

Никола Стоянов не е подал сигнала за Кинтекс в ДАНС

Защо е блокиран износът на оръжие? Говори министърът на икономиката | StandartNews.com

Вчера разбрах от директора на ДКК, че ДАНС са в Кинтекс. Сигналът не е от мен и винаги, когато службите влизат в предприятие, е притеснително. Това заяви служебният министър на икономиката Никола Стоянов в ефира на Нова телевизия.

По думите му към този момент е блокиран целият военно-промишлен сектор. Нямам обяснение защо това се случва, просто не е изпълнен законът, заяви той. На въпрос какво се изнася за Полша, той заяви, че изнасяме продукция от военно-промишления ни комплекс. Най-много се търсят боеприпаси. Каквото се търси - това изнасяме, категоричен е Стоянов.

Мога да кажа, че президентът по никакъв начин не се меси в работата ми. Никога не съм се чувал с него, отсече служебният министър на икономиката. Това, което ще стане е, че или ще спазя закона, или няма да го спазя. Аз обаче съм експерт и за разлика от Нинова ще спазя закона, категоричен е Стоянов. 

Сигурен съм, че ресорният вицепремиер работи здраво и ще осигури газ. България използва много по-малко газ, отколкото в Западна Европа. Разписан е план, подпомага се Булгаргаз, за да можем да се справим зимата. Ние провеждаме анкета кои са предприятията, работещи на газ, обясни още той.

Има създадена със Закон Държавна петролна компания и се прави анализ дали може да се използва по някакъв начин, за да се изостри конкуренцията на пазара. Тя е търговец на едро, обясни Стоянов.

Нинова е освободила по различни причини 72-ма души от администрацията на МИ. Те не могат да бъдат назначени отново, защото като се освободи от едно място някой, той си намира работа на друго. По принцип не се пипа администрацията в дадено министерство, защото тя е гръбнакът му, обясни Стоянов.

По думите му в подобни времена винаги има хора, които искат да реализират по-голяма печалба и ползват спекула, позовавайки се, че всичко поскъпва. Правим проверки, обясни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай