Залавят над 1000 трафиканти на гласове

Залавят над 1000 трафиканти на гласове | StandartNews.com

При акция на МВР срещу трафикантите на хора и купувачите на гласове се планира да бъдат арестувани над 1000 души. Това обяви премиерът Бойко Борисов пред Нова ТВ.

"От 6 часа тече акцията на прокуратурата и МВР по всички сигнали, които сме получили. Проверих ги в 6:30 часа и вече бяха започнали", поясни Борисов.

Вчера стана ясно, че над 1000 човека са задържани за купуване на гласове в Карнобат, Айтос, Несебър, Поморие, Бургас, Приморско. 13 са образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите, съобщи на брифинг директорът на ОД МВР Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Около 1000 служители на МВР ще са ангажирани с охраната в нощта преди изборите и на 25-ти октомври, съобщи началникът на "Охранителна полиция" към ОД МВР Бургас комисар Иван Вълков.

"Проведохме срещи с представители на съда, прокуратурата и следствието, направили сме организация за охраната на избирателните секции. Те вече са обследвани, направено е разпределение на силите в нощта преди изборите и в изборния ден", допълни комисар Вълков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай