За ЧРД: Тост за развенчаните лъжи вдига Пеевски

Десетина фейка станаха на пух и прах

За ЧРД: Тост за развенчаните лъжи вдига Пеевски | StandartNews.com

На рождения си ден всеки човек си прави равносметка. Дори и най-черният според моралния кодекс на умните, красивите, свестните, съвестните и почтените. 

Днес пада лист от календара на рожденика Делян Пеевски, така, както цяла година падаха развенчаните лъжи на враговете му, чиято цел бе публичното му дискредитиране.

Десетина фейка станаха на пух и прах:

1. Месец след "Магнитски" умнокрасивите ликуваха: Пеевски напуска България, скрива се в Дубай и никога повече няма да се върне. Е, той не само остана, но се кандидатира за депутат. Спечели изборите в два района и седна на първия ред в парламента, за да кове закони и то антикорупционни.

2. Още в предизборната кампания Христо Иванов реши да покаже мускули и върза бас "нито глас за Пеевски" във Велико Търново. Хората не го искали. За ужас на Иванов обаче болярите предпочетоха врага му, а него го изхвърлиха от старопрестолния град. Че благоевградчани си държат на Пеевски  се разбра няколко месеца по-късно, когато с аплодисменти го посрещнаха пред сградата на Народното събрание.

3. С влизането на Делян Пеевски в парламента умнокрасивите го посрещнаха с крясъци: Той  е в черните списъци, няма как да получава заплата от НС, авоарите му  са блокирани. Не след дълго обаче съдът се произнесе, че списъците са незаконни. А притесненията как получава парите си като депутат се оказаха напълно излишни, защото се разбра, че Пеевски дори не взема заплата. Дарява я на манастир.

4. Така дойде ред на следващата опорка - че Пеевски е свързан с аферата "Златни паспорти". Той обаче не само вкара законодателна инициатива за пресичане на порочната практика, но и предложи всеки един случай да бъде проверен от прокуратурата. Нещо повече - ДПС внесе и законопроект за пълна отмяна на златните визи. Властта отказа и така призна кой всъщност стои зад аферата.

5. Войната в Украйна даде повод на градската десница да пусне старата плоча: зад Пеевски стоят руски интереси. Накрая се разбра, че тя е напълно изтъркана, защото руските интереси изскочиха от  любимата на кабинета "Джемкорп", а евроатлантическата позиция на България бе защитена от ДПС. Без тях декларация в подкрепа на Украйна нямаше да има.

6. Следващата песен също бе стар градски шлагер - Европа не иска ДПС заради Пеевски. Кирил Петков проглуши ушите на всички как той ще бъде либералната партия в България, а ДПС остава в историята на европейския либерализъм. Но какво се случи? В рамките на 10 дни Илхан Кючюк стана лидер на европейските либерали, а Хамид Хамид - зам.-председател на световните, чийто форум за първи път се състоя в София при домакинството на ДПС.

7. Последва директна заплаха от Кирил Петков към Пеевски и цялото ДПС с думите "До три седмици ще ви оправя". Петков дори използва внушението, че това е депеша от Държавния департамент на САЩ. Трите седмици минаха, но вместо да се стоварят нови санкции върху Пеевски, успешен вот на недоверие се стовари върху кабинета и го катурна.

8. Но откъде тръгнаха лъжите? Атаката започна с обвиненията на Кирил Петков за големи кредити на Пеевски от ББР. Преди дни първо изпълнителният директор на банката Цанко Арабаджиев, а след това и шефът на надзора Валентин Михов публично заявиха, че Пеевски няма нито лев кредит от ББР.

9. А докато вървяха смутените признания от банковите шефове, нов леден душ поля кръга “Капитал” с оневиняването на Пеевски по делото  "Рико", което медийната машина развяваше повече от година като плашило.

10. Една от перманентните мантри на Прокопиев -   "лошите медии на Пеевски", рухна напълно и се върна като бумеранг върху неговата глава. Поредица от европейски издания осветиха медийния император Иво Прокопиев като сляпото петно на българската журналистика.

Днес Делян Пеевски има повод да празнува.  Но докато вдига тостове за преходността на фалша, лицемерието и лъжата, за душманите  му остава единствено горчивата утайка на истината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай