Йовчев не се притеснява от вота

Йовчев не се притеснява от вота | StandartNews.com

София. Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев заяви, че не се притеснява от резултата от вота на недоверие, който планират да внесат от ГЕРБ във връзка с политиката в областта на сигурността, защото има какво да каже. Той коментира също, че има всички гаранции, че при използването на СРС-та, законът се спазва.

„Няколко пъти съм казвал, че не ме интересува дали утре ще бъда министър и не се водя от това", коментира Йовчев пред журналисти в парламента. Той изрази надежда да има съществен дебат по темата "сигурност".

"Това е много добра възможност да видим какво е направено и по въпроса за бежанците, и по въпроса за организацията на работата и резултатите на МВР, и по отношение на СРС-тата, и по отношение на дарения, на фирми, на управление на имоти, на полицейски операции", посочи министърът.

"Имаме какво да кажем", допълни той.

По повод твърденията на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, че той и дурги хора са били подслушвани, Йовчев обясни, че като министър той не е получавал такава информация и възнамерява и занапред да е така. По думите му обаче, ако е имало използване на специални разузнавателни средства, то това е било законно.

„Не мога да кажа дали Цветанов е подслушван, не е моя работа, но съм убеден, че ако е подслушван, то е направено по законен начин и с информацията, която е придобита е използвана само за целите, които са посочени в СРС-тата", каза Йовчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай