Явор Божанков проговори за скандала с Нинова. Драмата!

Депутатът посочи, че това не е станало без негово знание и допълни, че няма нищо драматично

Явор Божанков проговори за скандала с Нинова. Драмата! | StandartNews.com

Разговарял съм с колегите. Не е изненада за мен преместването ми от правна комисия. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента Явор Божанков от парламентарната група на „БСП за България“. По-рано днес той бе освободен като член и заместник-председател на Комисията по правни въпроси и стана член на тази по конституционни въпроси. 

Депутатът посочи, че това не е станало без негово знание и допълни, че няма нищо драматично.

Отстраняване, изключване не е точен термин, не е точната дума, тъй като заедно с колегите сме го решили това, посочи Божанков.

Комисията по конституционни въпроси е не по-малко важна, каза още Божанков. Той заяви, че ще продължи работата в нея с всички усилия, и смята, че там ще бъде полезен. 

На въпрос, свързан с негово изказване за хартиената бюлетина и за Украйна, Божанков каза, че всеки има право на собствено мнение, на нюанси, но това се зачита в БСП. Факт е, че щом мога да говоря и да изразявам мнението си, има свобода и демокрация, допълни той.

На въпрос какво е мнението му за хартиената бюлетина, Божанков посочи, че „след мъничко влиза точката в дневния ред и всички ще разберете“. 

Обсъдихме го, включително и по негово желание, премества се в конституционната комисия, посочи лидерът на левицата Корнелия Нинова в отговор на въпрос. По думите ѝ решението е било обсъдено вчера или онзи ден. Никакво интервю не сме вземали предвид, каза тя и допълни, че даже не е знаела за него. 

Ние сме партия, в която всеки си изразява свободно мнението, включително и пред вас, добави Нинова.

По информация на БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай