Янев: Енергийната мафия се управлява от политици

Янев: Енергийната мафия се управлява от политици | StandartNews.com

София. Енергийната мафия се управлява от политическите среди и там се взимат всички решения. Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев пред бТВ.

Държавата се експлоатира на концесия от енергийната мафия. Провалиха се всички големи стратегически проекти в енергетиката и там се изгубиха милиарди, продължи той. Най-лошото е, че няма нито един наказан или виновен за тези далавери.

Енергийната мафия не може да съществува без политическото покровителство. Когато някой енергиен бос реши да се прави на интересен и независим, виждате какво става-арестуват го и му спретват компромати, каза Янев, визирайки акцията срещу Богомил Манчев.

Комунистите имат такава практика. Като дойдат на власт, се отървават от своите хора, които са преяли, като ги заменят с нови. Тези хора се отглеждат по правила присъщи за сицилианската мафия, обясни шефът на РЗС.
Енергийната мафия е готова да ликвидира всеки и не си поплюва. Нашата енергийна мафия е 100% зависима от руската такава, категоричен беше Янев. Трябва да има арести на политици и на енергийни босове. Аз съм казвал имената на тези хора много пъти, но никой не ме чу.

Имам информация от най-високо ниво в Брюксел, че тази тема ще бъде много дискусионна за България. Нашата енергийна мафия подкопава общата европейска енергийна сигурност, разкри Янев.

Председателят на РЗС коментира и пропадналите дебати по вота на недоверие. Това беше цирк. БСП и ДПС приличаха на селска трупа, която интерпретираше парламентарните правилници. С всеки един парламент нивото на парламентаризма пада. В момента се излиза на трибуната и се говори със кръчмарски стил, категоричен беше Янев. Това, което се случи миналата седмица показва, че такъв тип парламентаризъм е вреден за българската държава.

БСП и ДПС са се сраснали с мафията партии и приличат повече на акционерни дружества, които служат на мафията, заяви Янев. Пламен Орешарски не се отчита на парламентарните групи на БСП и ДПС. Той е ръководен от Ахмед Доган и Делян Пеевски. ГЕРБ е единствената опозиция в момента и те нямат място в този парламент. Тяхното място е долу при хората. Депутатите на ГЕРБ трябва да се откажат от мандатите си и да оставят БСП, ДПС и "Атака" да се оправят, каза още бившият депутат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай