Янев признава - допускаме грешки

Поправяме ги и вървим напред

Янев признава - допускаме грешки | StandartNews.com

Служебният премиер Стефан Янев сподели в предаването "Още от деня" по БНТ, че оглавяваният от него кабинет е допуснал и грешки в първите си 30 дни в управлението.

"Разбира се. Навсякъде. Ние сме живи хора и грешим. Поправяме ги и продължаваме напред". Той се съгласи с водещата, че сред тях са казусите "Спецов", "Кантарджиев" и др

За новоназначения шеф на НАП министър-председателят коментира, че тече проверка. "Както е назначен, така ще бъде санкциониран или уволнен в зависимост от установените нарушения", заяви Янев.

По казуса с Пламен Узунов Янев коментира така: ""Говорил съм с президента и съм казал моето отношение към него. Отнесете въпросите си към президента. Аз съм му дал мнението си".

Предишното управление Стефан Янев определи като некомпетентно и корумпирано, а вземането на решения - странно.

"Тип управление, което не отговаря на стандартите и потребностите на хората... В управлението на държавата има вкоренени корупционни практики", каза премиерът.

Той описа копупцията като "почти йерархична структура - отгоре-надолу. Говорим не за милиони, а за милиарди, непрозрачно раздадени предварително с договори за бъдещи действия", заяви той, давайки като пример Автомагистрали и ДКК. "Тези сложни схеми ги е създала държавата", заяви Стефан Янев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай