Възраждане скочи на Петков, обвинения за цените на горивата

Способни ли сте да погледнете на положението трезво, питат хората на Костадинов

Възраждане скочи на Петков, обвинения за цените на горивата | StandartNews.com

В тази зала всички трябва да сме наясно, че, когато става дума за жизнения стандарт на българите, всякакви идеологически клишета, лични убеждения и всякакви политически предпочитания трябва да бъдат на заден план. Това се казва в декларация на ПГ на "Възраждане" за цените на горивата у нас, която беше прочетена от трибуната на парламента.

Цените на горивата у нас достигат исторически стойности, тенденциите са повече от притеснителни, констатира в текста Искра Михайлова от партията на костадин Костадинов. Тя подчерта, че с наближаването на студените месеци все повече български семейства ще изнемогват финансово в резултат на "национално безотговорното поведение на нашето правителство".

Жизненият стандарт на българите, всякакви идеологически клишета, лични убеждения и всякакви политически предпочитания трябва да бъдат на заден план, заявяват от "Възраждане". Затова, посочи Михайлова, за да бъдем адекватни на ситуацията, е нужно да работим на базата на реалностите, а те са, че около 70 на сто от преработвания от нас нефт е с руски произход, над 90 на сто от дистрибутираното у нас дизелово гориво също е с такъв произход.

Пред лицето на тази сурова действителност българският премиер реши да си играе на геополитика - прибързаните санкции към Руската федерация, отказ за плащане на доставките на газ, спешната визита в САЩ, където г-н Петков трябваше да измоли някакви спешни доставки, прочете Михайлова. Няма как да преместим залежите на природни ресурси, на които разчита цяла Европа, обърна внимание тя.

Способни ли сте да погледнете на положението трезво, извън идеологическите концепции на "задграничните си партньори", обърна се към пленарната зала депутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай