Втори отказ на депутатите за комисия за оградата с Турция

Втори отказ на депутатите за комисия за оградата с Турция | StandartNews.com

София. За втори път депутатите отхвърлиха предложение за обсъждане на създаване на анкетна комисия за изграждането на съоръжението по границата с Турция. Гласувалите „за" бяха 70, 98 - „против" и 7 - „въздържал се".

 

 И този път вносител бе ГЕРБ.

 

„След съмненията на премиера по проекта на 25 февруари вицепремиерът каза, че те нямат касателство с проекта и цената, която е определена, няма нищо общо с МВР. 11 дни по-късно министърът на отбраната успя да ни убеди и да разкаже, че проектът не е 5 милиона лева. Чухме на блиц-контрола премиерът да казва, че може би има някакво надписване. След тези приказки съмнението около този проект нараства. Няма по-лесен и бърз начин от една анкетна комисия, която да изясни тези неща", заяви вносителят Валентин Радев.

 

Венцислав Лаков пък заяви, че партия „Атака" е категорично против създаването на тази комисия. „За нас е важно да бъде изградено подобно съоръжение, което да спре наплива на пришълци", посочи той.

 

Тя, според Лаков, щяла да забави изграждането на съоръжението по границата. 2,4 милиона лева са изхарчени за командироване на полицаите, които пазят границата ни. За нас е важно границата ни да бъде силна, смята Лаков.

 

Александър Ненков от ГЕРБ обаче поиска прегласуване. Създаването на анкетна комисия по никакъв начин няма да възпрепятства изграждането на такова съоръжения, категоричен е той. Опозицията е притеснена от начина, по който са избрани фирмите, които ще строят оградата.

 

И от втория опит на опозицията предложението им не мина - „за" бяха 71, 95 „против", 4 - „въздържал се".

 

На 26 февруари депутатите за първи път отхвърлиха предложението за анкетната комисия. Тогава 91 народни представители гласуваха „против", 66 „за" и десетима въздържали се.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай