Всичко ще гори! Проф.Витанов с извънредна прогноза за войната в Израел

Очакват се по около 200 жертви средно на ден - около 6000 на месец, каза математикът

Всичко ще гори! Проф.Витанов с извънредна прогноза за войната в Израел | StandartNews.com

Всичко ще гори. Зловещата прогноза направи в цифри математикът проф. Николай Витанов. Той публикува във фейсбук извънреден анализ за събитията в Близкия изток. В събота Хамас започна война на Израел.

"Направих няколко сметки и на пръв поглед нещата не изглеждат никак добре. Около 500 израелски граждани са взети за заложници и вероятно ще бъдат убити.

На израелската армия ще й трябват около 10 дни, за да изтласка палестинците от територията на Израел. При това се очаква да има 2000 жертви от палестинска страна и около 400 от израелска страна”, прогнозира проф. Витанов.

Дипломатите нямат много шанс да спрат това и с голяма вероятност ще се отиде на втора фаза с масивни атаки срещу Хамас в град Газа, при което ще го отнася цивилното населене.

Очакват се по около 200 жертви средно на ден - около 6000 на месец. Ако не бъдат отрязани от снабдяване от външния свят с храни, Хамас могат теоретично да държат града над 2 години, пише още математикът.

И заявява:

„По-голям проблем биха могли да бъдат Хизбула в Ливан. Те не атакуваха масивно Израел и това дава възможност на израелската армия да вземе мерки и да подсили границата с Ливан. В този смисъл, палестинските действия са некоординирани.

За ефективен щурм на град Газа Израел трябва да съсредоточи около 4 пълни корпуса - 200 000 души. Това едва ли ще стане.

По скоро ще гледаме масивни авиационни удари плюс артилерийски обстрел. Не е ясно кога ще спре това. Очаква се да гори яко цялата западна част на Близкия изток, като се интензифицират боевете и в Сирия.

Очаква се западната помощ за Украйна да намалее още - оръжието ще се изпраща в Израел и това вече няма да са стари съветски оръжия. Очаква се придвижване на самолетоносачи към бреговете на Ливан”.

Очаква се Украйна да мине на втори план във вниманието на Запада поне за месец, прогнозира проф. Николай Витанов в анализ, публикуван в личния му фейсбук профил.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай