Връщат пултовете за гласуване в старата сграда на НС

От сряда депутатите ще гласуват електронно

Връщат пултовете за гласуване в старата сграда на НС | StandartNews.com

От сряда депутатите ще гласуват чрез електронната система, която ще бъде върната в старата сграда на Народното събрание. Това съобщи председателят на парламента Ива Митева в отговор на призив от депутата от ГЕРБ-СДС Лъчезар Иванов.

"Ако ще се работи в тази сграда, да се въдвори електронната система", поиска Иванов. "Всички от ляво и от дясно пледираха преди изборите за машинно, електронно гласуване, а ние се върнахме в римския парламент, където се гласува с вдигане на ръка нагоре и надолу", посочи той.

Според Иванов не може важни решения като ревизия на държавата да бъдат взимани по този начин.

"Видях колеги, които гласуват два пъти - един път против и един път „Въздържал се"”, посочи той.

"Предприети са всички действия, системата ще бъде монтирана до неделя. В сряда ще работим със система и монитори", каза в отговор председателят на парламента Ива Митева.

„Стандарт” припомня, че от септември миналата година народните представители се преместиха в новата пленарна зала – в сградата на бившия партиен дом. Тя бе основно ремонтирана. От тогава, до четвъртък, когато стартира 45-ия парламент, историческата сграда на НС бе затворена, много мебели прибрани на склад, а електронната система бе преместена в бившия партиен дом. Със съобщението, че системата се връща в историческата сграда, стана ясно, че новото народно събрание ще продължи да заседава в старата сграда, както настояха новите партии в НС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай