Вицепремиерите: Три нюанса за оставката

Екатерина Захариева, Томисляв Дончен и Красимир Каракачанов като орел, рак и щука

Вицепремиерите: Три нюанса за оставката | StandartNews.com

След решението на ДПС да не подкрепи проекта на ГЕРБ за нова конституция и свикването на Велико Народно събрание, съдбата на кабинета остава напълно неясна, а изказванията на вицепремиерите са напълно противоположни и звучат като орел, рак и щука.

Ето какво казаха трима от тях в рамките на няколко часа..

Вицепремиерът Екатерина Захариева заяви, че не е изненадана от решението на ДПС да не подкрепи проекта за нова Конституция на ГЕРБ и свикването на Велико Народно събрание, съобщава БГНЕС. Според нея оставката е възможен вариант. Тя обясни, че вариантът за оставка ще се обсъди с коалиционните партньори. Премиерът каза, че той няма никакви притеснения от оттегляне, подчерта Захариева. По нейни думи оставката е с вероятност, колкото и другите възможности.

Вицепремиерът Томислав Дончев каза в интервю за Свободна Европа, че правителството трябва да подаде оставка, ако ГЕРБ не събере необходимите поне 120 гласа, за да внесе официално в Народното събрание проекта за нова конституция. Това е негова лична позиция, но тепърва предстои партия ГЕРБ да вземе решение за действията си.

Заради това, че на 2 септември няма да бъдат събрани 120 гласа за вкарване на проекта за новата конституция, това не е повод за оставка на кабинета, заяви пред Епицентър вицепремиера Красимир Каракачанов.По повод янонсираните от Томислав Дончев очаквани новини през седмицата, Каракачанов отговори с ирония: Не ми е докладвало военното разузнаване за външнополитически новини...

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай