Петък,

Виктория Василева не вярва на социолозите. Защо?

От: СТАНДАРТ -
596
Виктория Василева не вярва на социолозите. Защо?
A
A
A

Гордея се, че съм част от 46-я парламент. Последните две Народни събрания отговаряха най-точно на настроенията в българското общество. По-широк кръг от хора бяха представени в тези два парламента. Те бяха различни, емоционални, на моменти бяха по-груби и остри, отколкото беше свикнало ухото на българските граждани. Върна се интереса на хората към това какво се случва в пленарна зала. Това коментира зам.-председателят на 46-ото НС Виктория Василева от "Има такъв народ" в „Още от деня“ по БНТ.

Василева бе категорична, че само българските граждани дават своята оценка дали очакванията им са отговорени в деня на изборите.

„Предстои да видим каква е била тази оценка за двата парламента на изборите на 14 ноември“, допълни тя.

Василева коментира изследване на "Алфа Рисърч", според което ИТН и част от новите партии губят почти половината от хората, които са гласували за тях.

„Ако вярвах на социологически проучвания, нямаше да се занимавам с политика. Тези проучвания не дават винаги най-точните настроения в обществото, защото те показват конкретен момент от времето. А до кампанията и самите избори има достатъчно дълго време, за да случат много неща и да се научат много истини.“, каза Виктория Василева.

„Не може да съдим за един парламент дали е бил успешен или не, само за времето, в което е траел неговият живот. През последните 12 години управлението на ГЕРБ имаше няколко правителства и няколко парламента, които изкараха пълния си мандат. Това означава ли, че може да ги наречем успешни“, риторично попита Василева.

Според нея най-голямото постижение на 46-то Народно събрание е, че то не направи ревизия на Изборния кодекс.

„Последната ревизия, която направихме на Изборния кодекс беше в 45-я парламент. Това е важна стъпка към връщането на демокрацията в българските избори. За първи път на 4 април проведохме избори, в които никой не се усъмни в резултатите“, допълни Василева.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички