Вежди Рашидов вижда опасност в левчето субсидия

Той посочи, че ГЕРБ ще опита с 1 лв., но сигурно ще е трудно и на ГЕРБ и на БСП

Вежди Рашидов вижда опасност в левчето субсидия | StandartNews.com

Един лев партийна субсидия е опасна, но опозицията го предизвика, каза тази сутрин пред БНТ председателят на Комисията по културата и медиите и народен представител от ПГ на ГЕРБ Вежди Рашидов.

Попитан дали 1 лв. партийна субсидия не обрича малките партии, Рашидов отговори: "Зависи от апетитите. Аз да ги отговоря като неполитик. Аз съм от гражданската квота. Разбира се, че това ще се изроди в нещо друго. Всички знаем, че други хора ще управляват процесите. Тогава този парламент още по-безсмислен ще стане. След това трябва да го намалим на 20 човека", каза Рашидов.

Според него 1 лв. е опасен, но опозицията го е предизвикала. По думите му месеци наред от БСП са прегръщали умиращи козленца и са стоели до палатки на хора, които имат реални проблеми. "Не бяха да казваме, колко е трагично, че хората нямат и защо депутатите имат. В един момент казват: "Ние не искаме така на 1 лв." Накрая ядосаха премиера Борисов", допълни още Рашидов.

Той посочи, че ГЕРБ ще опита с 1 лв., но сигурно ще е трудно и на ГЕРБ и на БСП. "Най-щастлив трябва да е Слави Трифонов", допълни още Рашидов.

Председателят на комисията по култура каза още, че скорошният скандал с продажба на фалшиви картини нанася сериозна вреда върху пазара на изкуство.

По-рано тази седмица собствениците на столична галерия обявиха, че са станали жертва на измама, заради което и сезираха прокуратурата.

Закон за наказание продажба на фалшиви произведения има, но той не се прилага, заяви председателят на комисията по култура към НС Вежди Рашидов.

По думите му, галериите са каталог за продажби, но изложеното там след годините ще стане паметта на нацията, заради което продажбата на фалшиви произведения на изкуството е престъпление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай