Вежди Рашидов на посещение в Анкара, среща турски държавници

Рашидов е на посещение в турската столица от вчера

Вежди Рашидов на посещение в Анкара, среща турски държавници | StandartNews.com

Шефът на парламента Вежди Рашидов ще се срещне днес в Анкара с председателя на Великото Национално събрание на Република Турция Мустафа Шентоп, по чиято покана българска парламентарна делегация е на посещение в Република Турция. След разговора ще има съвместни изявления на двамата председатели за медиите.

Делегацията пристигна вчера в Анкара, на летището Вежди Рашидов разговаря с Мустафа Есгин, член на Групата за приятелство с България в турския парламент.

Преди срещата на "четири очи" с Шентоп днес се предвижда да бъдат положени венци в мавзолея в Анкара на Мустафа Кемал Ататюрк – основател и първи президент на Република Турция.

В програмата са също пленарни разговори между народните представители от двете страни.

Вежди Рашидов ще поднесе цветя на Паметника на жертвите на опита за преврат на 15 юли 2016 г. в обособената за това зона в сградата на Великото национално събрание.

В състава на нашата делегация са Десислава Атанасова (ГЕРБ-СДС), Даниел Лорер ("Продължаваме Промяната), Сезгин Мехмед (ДПС), Николай Дренчев ("Възраждане“), Георги Свиленски ("БСП за България"), Стефан Янев("Български възход“).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай