Четвъртък,

Веселин Марешки се отказва от битката за президент

От: Администратор -
5858
Веселин Марешки се отказва от битката за президент
A
A
A

Бизнесменът Веселин Марешки се отказва от битката за президентския пост. Това научи "Стандарт" от близкото му обкръжение.

"Може да се отказва от президентската битка, защото не вижда смисъл в нея, но от битката за по-ниски цени на горивата няма да се откаже", коментира източник от близкото обкръжение на бизнесмена.

По-късно Марешки разпространи писмо, в което обяснява мотивите за взетото решение. Публикуваме официалната позиция на бизнесмена без редакторска намеса: 

Уважаеми българи,
с настоящото писмо обявям, че прекратявам участието си в напреварата за Президент на Република България. По две причини.

От една страна, така ще мога да се концентрирам върху родолюбивото и патриотично дело - разбиване на картела в горивата. Картелът, който ежедневно ни ограбва и мародерства, не позволява на българския народ да живее добре, да има бъдеще за децата ни и за развитието на бизнеса.

От друга страна, все повече имена на хора, които са участвали досега в управлението на държавата през Прехода - било то като депутати, министри, и. т.н. се спрягат за надпреварата. Така присъствието на смислени и сериозни кандидати за поста на държавен глава като Владимир Кузов (бивш депутат), Кристалина Георгиева (еврокомисар), Борислав Ноев (бивш депутат), Мая Манолова (бивш депутат и омбудсман), Цецка Цачева (председател на НС), Радан Кънев (настоящ депутат), Луна (певица) и така нататък, на практика показва несериозността, с която партиите гледат на тези избори. И опитът им за пълно обезличаване на Президентската институция. Гореизброените са все хора, които не са казали и една дума срещу картела на горивата, нито пък са предприели някакви дейсктвия, които да помогнат на хората в битката срещу него.
Затова аз се отказвам да участвам в този цирк. С това си действие ще защитя вярването си, че човек не е живял напразно, ако е направил нещо добро за хората. Аз продължа да им помагам ефективно и реално, а не с празни обещания.
Не ме разбирайте погрешно, това в никакъв случай не е поражение. Това е крачка в страни, за да продължим напред. А ние продължаваме!

В четвъртък, 14.7.2016 г., в 18:30 ч. в Добрич, в хотел "България", ще направим първата структура на Националното Освободително Движение "За Чиста и Свята Република". Не случайно избрахме това име. Вярвам, че е време за Освобождение. Ако преди 150 години сме говорили за физическа свобода, днес става въпрос за друг тип - свобода да не бъдем ограбвани, свобода да бъдем образовани, свобода да избираме как да живеем.

Излизайки от президентската кампания, ще имам възможност да успокоя "неспокойния" дух на тези, които считат, че си правя безплатен пиар, да оставя черния пиар да се насочи към другите кандидати, но и да се концентрирам върху това да правя добро за хората. Кауза, в която вярвам безрезервно. Не мога да се въздържа да не цитирам отново любимата си фраза на италианския революционер Джузепе Гарибалди: "Да се роди, да живее, да яде, да пие и накрая да умре може и насекомото. Човек трябва да живее живот, полезен на другите."

И за да не звучи, че се предавам, за финал ще ви уверя - ние продължаваме. Националното Освободително Движение "За Чиста и Свята Република" ще направи своите Комитети във всички големи областни градове в следващите няколко месеца. След това ще дойдем и в по-малките населени места, докато не обхванем всички българи, които чувстват, че имат нужда от справедливост, от избор, от свобода и нормално бъдеще.

Ще се концентрираме да изградим едно стойностно Движение, което да бъде реална алтернатива на продажните и лъжливи анонимни политици, на корупцията, на безредието, на бездарието, на безсмислието, на безбъдещето. Ще насочим усилията си към следващите парламентарни избори през 2018 година, защото е повече от очевидно, че без реална власт, няма да успеем да преборим напълно и безвъзвратно всички картели.

За да успеем обаче, имаме нужда от Вашата енергия, Вашите идеи, Вашата подкрепя и Вашата Вяра, че можем да живеем в една по-добра България, в която да властват Справедливост, Морал, Истина и Законност.

Можете да се свържете с нас чрез уеб сайтовете www.referendum2016.bg и www.MareshkiZaPrezident.bg, чрез фейсбук страниците ни www.facebook.com/MareshkiVeselin/, www.facebook.com/referendum2016.bg/ и www.facebook.com/ZaChistaiSvyataRepublika/.

Заедно можем да осъществим живота, за който сме мечтали, а не да чакаме на празни обещания.

Ваш:
Веселин Марешки
Патриот. Като Вас.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички