Ваньо Танов напуска Агенция "Митници"

Ваньо Танов напуска Агенция "Митници" | StandartNews.com

София. Ген. Ваньо Танов се оттегля от поста шеф на Агенция "Митници", най-вероятно по здравословни причини.

За мястото му ще бъде обявен конкурс, а докато бъде избран нов началник, временно ще изпълнява длъжността досегашният заместник на Танов Борислав Борисов, съобщава "24 часа". Той дори вече подписвал документи, нетърпящи отлагане. Назначението му е извършено от министъра на финансите Петър Чобанов.

За нов председател на агенцията се спрягат имената на сегашния и.д. началник Борислав Борисов, бившият шеф на митниците Асен Асенов и Емил Димитров - Ревизоро.

Чобанов: Шефът на митниците е в болнични

"Директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов не е освободен от работа. Той е в болнични и работата движи неговият заместник Борислав Борисов." Това коментира пред БЛИЦ финансовият министър Петър Чобанов на въпрос освободен ли е Танов от длъжността, която заемаше по време на управлението на ГЕРБ.

Неколкократно в разговор с министър Чобанов Танов е настоявал по-бързо да се решават нещата и той да си ходи. За неговата длъжност ще бъде проведен конкурс, както е редът, но това ще стане едва, когато Ваньо Танов се върне на работа, уточни финансист номер 1 на държавата. По непотвърдена информация като причина за отсъствието си от работа Танов посочил жлъчна криза и заявил, че влиза в болница и дори може да се наложи операция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай