Валери: Явно за Борисов рейтингът е над всичко

Лидерът на НФСБ недоволен от отстъплението на ГЕРБ

Валери: Явно за Борисов рейтингът е над всичко | StandartNews.com

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов не скри, че не одобрява отстъплението на ГЕРБ от гласуваните вече промени в Изборния кодекс. Той отхвърли обвинението, че неговата партия е натискала за промените в Изборния кодекс.

"Няма да коментирам всички глупости, които говори Борисов", изригна Симеонов пред Канал 3.

Той опонира, че поправките за вдигането на прага на преференциите си имат вносител и това е ДПС.

"Явно за Борисов основният девиз е "Рейтингът над всичко", а не "България над всичко", не се сдържа лидерът на НФСБ. По-рано днес на брифинг в централата на ГЕРБ лидерът на управляващата партия Бойко Борисов обяви, че НФСБ са настояли за промените в Изборния кодекс, а от ДПС само подкрепили предложението.

Според източници от мнозинството от партията на Симеонов са настоявали пред Цветан Цветанов за вдигането на прага. Те бяха единствените от Обединените патриоти, които гласуваха заедно с ГЕРБ и ДПС  "за" вдигането на прага до степен, че преференциите стават неприложими. Третият партньор малката коалиция - "Атака",  отсъстваха от залата за гласуването на текстовете.

Във вторник сутринта лидерите на управляващата коалиция ще се съберат на Коалиционен съвет,  за да изгладят и стиковат позициите си. Сам Борисов каза, че насрочил заседанието. И намекна, че всички от управляващата коалиция трябва да ходят на работа. Запознати разчетоха като забележка към депутатите на Волен Сидеров, понеже техните редици били най-рехави напоследък при гласуването на закони.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай