Удар по кабинета! Илхан Кючюк с горещо изявление

Каза има ли ДПС участие в правителството

Удар по кабинета! Илхан Кючюк с горещо изявление | StandartNews.com

Евродепутатът Илхан Кючюк от ДПС направи точен и открит коментар за сблъсъка между Кирил Петков и Бойко Борисов, между които имаше обвинения за плаващи мнозинства, включително с участието на ДПС.

Запитан в "Още от деня" по БНТ "счупи ли се сглобката с помощта на ДПС", той отговори: "ДПС не отговаря за това правителство. Ние дадохме два гласа с цел да има конституционна реформа. Имаме наш проект, който го предложихме преди година и половина.

Обсъдихме го с всички международни партньори, допитахме се и до магистрати. Имаме положителна оценка за него. Оттам нататък всичко продължава в българското Народно събрание. С две думи ние имаме проект и този проект е на масата. Той бе раздаден на всички парламентарни групи.

За съжаление тогава той бе изхвърлен в кошчето за боклук. Никой не отдели достатъчно време. Но днес и Христо Иванов каза, че ДПС вече имат своята позиция - тя е ясна, публична, изразена. Също така ясни са и намеренията на ДПС как иска да продължи оттук нататък. Никога не сме имали политическата и моралната претенция да имаме най-добрия проект. Казали сме, че това е един от възможните проекти и той е на масата".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай