Цветанов: Няма да има вълна от напускащи

Цветанов: Няма да има вълна от напускащи | StandartNews.com

София. "Няма да има вълна от напускащи в партия ГЕРБ", заяви зам.-председателят на политическа партия ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в предаването „Здравей, България" на Нова телевизия. "В събота бях във Враца, където приеха нови членове и всички изразяват подкрепа".

"Времето трябва да покаже истината, а истината е, че съм невинен. Съдът е този, който преценява дали едно лице е виновно или не", посочи Цветанов.

За обвиненията срещу него, Цветанов обясни: „Това е опит за дискредитиране, както на мен, така и на ГЕРБ. Аз съм невинен и това ще се докаже с времето. Ханс Пьотеринг, депутат от Бундестага, ще участва също в защитата ми", каза още Цветанов.

"Що се отнася до това, че съм възпрепятствал използването на СРС, СРС е един технически способ, а има много други оперативни способи, които могат да се използват. Следователите са тези, които трябва да доказват твърденията си", обясни зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов обясни, че се говори се за нов политически проект, в който няма как да не вземе участие Николай Бареков, говори се и за други политически проекти. „Членството в партиите е доброволно", обясни Цветанов.

Цветанов коментира, че вчера във Варна е имало много важен избор и благодари на всички варненци, които са излезли да гласуват.

Твърденията, че е имало „чадър" върху шефа на БОП във Велико Търново Орлин Тодоров, заради познанството му със Станимир Флоров, Цветанов коментира така: „Това са спекулации. Двамата се познават от постъпването им в службата, нямат близко приятелство от преди".

"Няма как да организираш за часове 20 000 души. Тези протести са изключително справедливи, защото е недопустимо по този начин да се управлява държавата. Но лицата на ГЕРБ е желателно да не присъстват на тези протести, за да няма внушение, спекулации", коментира Цветанов протестите в страната.

Той подчерта, че въпреки всичко българският избирател ще има последен думата. „Ако не беше нарушен деня за размисъл на 11 май, нямаше да има този проблем, който наблюдаваме днес", заяви Цветан Цветанов.

За случая с Гергана Червенкова, заплашена от екстрадиция в САЩ, Цветанов каза, че това е разследване на ДЕА. "Извинявам се ако по някакъв начин се е възприело, че моето изказване е допринесло за тази реализация. Съдът ще прецени дали доказателствата са достатъчни. ГЕРБ ще се опита да помогне на Гергана с каквото е възможно, разбира се", каза още Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай