Тошко Йорданов проговори за Никола Минчев, искат ли го за премиер

Бившият шеф на парламента е много симпатичен млад мъж, но законите трябва да се спазват

Тошко Йорданов проговори за Никола Минчев, искат ли го за премиер | StandartNews.com

Шефът на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов не смята, че името на Никола Минчев за премиер може да обедини четирите партии, доскорошни партньори във властта, за да създадат нов кабинет в рамките на 47-о Народно събрание.

„Никола Минчев е много симпатичен млад мъж, но законите трябва да се спазват. А той нарушава правилника на Народното събрание доста често, а веднъж – доста брутално”, заяви Тошко Йорданов в предаването „На фокус” по Нова телевизия.

„И трите формации, на които е логично да бъде даден мандатът, и трите сме заявили, че при която и да отиде, ще водим диалог и ще се опитаме да съставим правителство”, каза Йорданов.

Попитан да коментира думите на Любомир Каримански, че той и Слави Трифонов ще минат на по-задна линия, както това са направили Кирил Петков и Асен Василев, Йорданов отговори: „Първо да видим на каква задна линия са минали Кирил и Асен. Все още не знам. На едни разговори трябва да има конкретика и експертиза. Ако се стигне до това, е логично от ИТН напред да излязат експерти. Но има и политически решения, които ще бъдат взети като политически решения”, заяви Йорданов.

„И трите формации заявихме, че искаме да сформираме кабинет и ще водим диалог с всички.  Ако не се получи правителство, причината ще е в егото на Кирил и Асен. Ако няма правителство, причината ще е в тях”, заяви Йорданов.

Той обяви и какво очаква ИТН в евентуален кабинет. „Трябва да се чуваме и ако има различия да се стига до общо решение, а не една от партиите да го изплющява на масата и принуждава другите да го вършат”, каза Йорданов.

Запитан дали името на Никола Минчев е онази обединителната фигура, около която могат да си стиснат ръцете, Йорданов каза: „Според мен – не”. „Ако четирите партии се разберем, че ще има правителство, тогава ще се води разговора за премиер. Не мисля, че това ще бъде препъни камък тогава”, каза Йорданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай