Тошко Йорданов: Опитахме се да намерим общо с БСП

По думите му няма проблем да се ходи на нови избори за "Има такъв народ"

Тошко Йорданов: Опитахме се да намерим общо с БСП | StandartNews.com

„Опитахме се да намерим общите неща, защото другият вариант е да отидем на избори.“

Това каза пред журналисти председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов след консултациите с БСП, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Това беше първа среща, на която изложихме вижданията си кои са най-важните неща, които трябва да се свършат в следващите месеци и да речем година и половина. Разказахме си програмите, въпреки че се оказа, че те са доста подготвени. Прочели са ни програмата, както и ние сме чели тяхната. Просто го вмествам като леко заяждане на репликата "Има такъв народ" няма програма. Явно, който иска да я намери, я намира. Оказа се, че както си знаехме, някои неща са общи и те са общи за доста партия не само за нас или за тях. Имаме и разминавания по някои неща. Имаме обща посока за някои неща, но различни акценти, с които може и да не успеем да се стиковаме. Това са неща, които всъщност се решават след това в работните групи в самия парламент. Знаете, че за промяна на закон, ще трябва да има разговори и търсене на консенсус. Никой не може да наложи силово, каквото и да смята. Хубавото от цялата тази работа от тези два дена е, че има обща посока на действие", каза още Тошко Йорданов.

Той заяви, че на срещата не са търсени различия, а общи неща предвид основната цел да се "разкара управлението на ГЕРБ".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай