Тежък проблем във военен завод. Зам.-министър се намеси на място

Ирина Щонова спешно посети Вазовските машиностроителни заводи в Сопот

Тежък проблем във военен завод. Зам.-министър се намеси на място | StandartNews.com

В рамките на 24 часа ще се възстанови изцяло електрозахранването към производствената площадка на ВМЗ в Сопот. Това съобщи заместник-министърът на икономиката и индустрията Ирина Щонова, която спешно посети военния завод.

Щонова отиде във „Вазовски машиностроителни заводи“, за да се запознае на място със ситуацията, след като тази нощ, вследствие на проливните дъждове, производственият процес в тази част на завода бе спрян.

Към момента всички помещения са отводнени. Действано е много бързо, след като сутринта складове и производствени цехове бяха под вода. Още в ранните часове е било спряно и електричеството на цялата площадка на завода в Сопот. Така е елиминиран рискът от възникване на производствена авария.

Част от цеховете на завода в момента не работят, но предстои тяхното поетапно включване. Зам.-министър Щонова поясни, че няма пострадала готова продукция. „Искам да поздравя екипа на място, който е действал изключително бързо и адекватно и в никой момент не е имало риск за работниците на ВМЗ, което е най-важното“, подчерта зам.-министър Щонова. По нейни думи ситуацията в региона е много тежка. Има и служители на ВМЗ, които не са могли да стигнат до работните си места заради състоянието на инфраструктурата след проливните дъждове.

„ВМЗ ще предостави хранителни продукти на бедстващите хора от района. В контакт сме с Община Карлово и имаме готовност да окажем съдействие за всичко друго, за което сме в състояние да помогнем“, каза още зам.-министър Щонова.

Тепърва ще се правят и детайлни огледи, за да се прецени какви са материалните щети във ВМЗ и какво ще е необходимо за да се отстранят – и като време, и като ресурси, стана ясно по време на посещението в завода.

Зам.-министър Щонова бе посрещната в Сопот от изпълнителния директор на ВМЗ Иван Стоенчев, като двамата разговаряха и с много от работниците на място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай