Терзиева иска отмяна на Закона за публично-частното партньорство

Терзиева иска отмяна на Закона за публично-частното партньорство | StandartNews.com

Бургас. "Внасям предложение за отмяна на Закона за публично-частното партньорство. Това ще се случи на заседание на Министерския съвет утре", каза министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева в Бургас.

 

Тя е направила анализ на съществуващото законодателство по нареждане на правителството. "Знаете, че един от приоритетите на нашето правителство е да свалим всички ненужни режими, които създават тежест на бизнеса. След като направихме анализ, се установи, че законът е неработещ. Той е рестриктивен", добави още тя, цитирана от БГНЕС.

 

Министърът обясни още, че законът създава само допълнителни пречки за бизнеса и общините. "Закон за обществените поръчки имаме, имаме нови директиви за обществени поръчки и концесии. Просто трябва да разработим нашето законодателство и да транспонираме директивите", допълни Терзиева.

 

По никакъв начин няма да затрудним създаването на публично-частни партньорства, каза още министърът на регионалното развитие. И уточни, че обект на закона към момента са само много малки инфраструктурни проекти, големите са обект на концесии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай