Терзиев чака лидерите. Голямата среща

Само от КОД потвърдиха, че ще участват в разговорите

Терзиев чака лидерите. Голямата среща | StandartNews.com

Кметът на София Васил Терзиев е поканил лидерите на политическите сили в Столичния общински съвет за намирането на общи приоритети в работата на градския парламент.

Терзиев очаква днес да се срещне с лидерите на ГЕРБ - СДС, "БСП за България", "Възраждане", "Има такъв народ", коалиция КОД и ВМРО.

Единствено от коалиция КОД е потвърдено, че ще бъде уважена поканата на кмета, посочи пред БНР Васил Терзиев.

"Ще се радваме да се видим с Вили Лилков и останалите им общински съветници, които проявиха желание да си поговорим за темите за София, и надяваме се, и някои от другите партии да се отзоват и да проявят отговорност към нуждите на София. Целта беше много практично да седнем, да прегледаме какви са приоритетите в програмите на отделните партии, да тръгнем оттам - всеки какво е казал, че иска да направи за града, кое е по-приоритетно, кое да вкараме в Бюджета, да потърсим тези теми, по които няма никакви различия, за да можем да започнем работата по това политиките да намерат и финансово изражение, защото иначе няма как да се случат, и вече отпушвайки този процес, да преминем към другите теми, които са важни за работата, като избор на председател на Общинския съвет и в последствие вече когато и това стане, да се отвори разговор за комисии, за конкретика пак, която касае това максимално бързо нещата, които сме говорили, да ги приведем в действие", каза кметът на София.

Общинските съветници на "Продължаваме промяната", Демократична България и "Спаси София" са 23-ма и нямат нужното мнозинство за взимане на решения. Пример за това е проваленият избор за председател на общинския съвет.

Първи са поканени лидерът на ГЕРБ - СДС Бойко Борисов и излъчени от него представители. Не е ясно дали от ГЕРБ ще отидат на срещата с Терзиев.

От БСП вече съобщиха, че ще се срещнат днес със столичния кмет. Очаква се разговорът да е в ранния следобед.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай