Танчев: Ще подкрепим прозрачен парламент

Танчев: Ще подкрепим прозрачен парламент | StandartNews.com

Парламентарната група на България без цензура ще се нарича Български демократичен център (БДЦ)

София. Ще подкрепим един прозрачен парламент, които взима реални решения. С тези думи председателят на „България без цензура" Светлин Танчев се обърна към депутатите в 43-тото Народно събрание.

Той обаче допълни, че ще направят всичко възможно да "разтурят парламента ако има лобистки интереси".

Имам честта и удоволствието да представя пред вас намеренията на съюза от партии „България без цензура", ЛИДЕР, Земеделски народен съюз, Гергьовден, Съюз за свободни демократи, БДС „Радикали", Партия на българските жени и неправителствените организации, които подкрепиха нашата коалиция. Всички ние заедно решихме нашата обща парламентарна група да се нарича „Български демократичен център" (БДЦ), каза той.

"И най-лошият мир е по-добър и от на лошата война", продължи той и подчерта, че новото 43-то Народно събрание ще бъде най-представителният парламент именно заради множеството партии, включени в него.

Той цитира надписа на Народното събрание "Съединението прави силата" и обясни, че тези думи ще водят БДЦ.

"Ще подкрепим мнението на мнозинството за председател на парламента", каза още той, като не пропусна, че приоритетите им са стопанство и  духовно единство на нацията.

"В България има население с близо 40% функционална неграмотност, ние смятаме, че първо трябва да кажем истината за състоянието на нашето битие", каза той.

В тази връзка той настоя за по-справедлива пенсионна система, която ще задържи хората в България.

Танчев отново подчерта, че нито един от БДЦ не е участвал в изпълнителната власт до момента и от групата са готови да понесат негативите и на предишни управления.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай