Тагарев разкри! Строим нова база на НАТО

Инвестицията ще е за около 6 милиарда евро

Тагарев разкри! Строим нова база на НАТО | StandartNews.com

България ще прави инфраструктура, за да помогне за целите на НАТО и съюзническите войски. Това обяви министърът на отбраната след връщането си от визитата в САЩ, съобщава Nova. Тодор Тагарев увери, че този проект ще е в ползва и на българската икономика.

Става дума за изграждане на пътища, железопътни линии, нефтопроводи, които да бъдат както в помощ на въоръжените съюзни сили, така и на българските граждани и държавата. За общата стойност на проекта Тодор Тагарев се упова на думи на финансовия министър Асен Василев. Така изчисленията сочат, че инвестицията ще е за около 6 милиарда евро. Като уточни, че САЩ могат да помогнат част от финансирането да се покрие от международни фондове.

Военният министър беше категоричен - през пролетта на 2025 г. у нас ще дойдат първите самолети F-16, а до тогава страната ни ще има и обучени пилоти.

Пред NOVA военният министър коментира и протоколния гаф по време на церемонията на Богоявление и обясни, че все още служителката, обвинена, че е допуснала пропуск, не е освободена.

Инвестицията за милиарди е свързана с разполагането на многонационална бойна група у нас, уточни военният министър. А на масата в разговори в САЩ било обсъдено как страната ни да стане да стане по-добър домакин.

„Ние очакваме на нашата територия да бъдат разположени допълнителни сили на наши съюзници, а за да се случи това е необходимо увеличаване на капацитета на пътна, железопътна инфраструктура, както и изграждане на някои тръбопроводи за осигуряване на горива, изграждане на складова база за домакинстване на военнослужещи от съюзни страни”, каза Тагарев.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Shark64
преди 3 месеца

Kato zavaljat, ruski rackets Nad gravity vi, ste vidim kakvo ste stroite. Idioti!!!!!!

Откажи
sdasd
преди 3 месеца

ние затова ги строим бе за да не ви минават такива мисли в Кремъл

Откажи
Рад
преди 3 месеца

Кои сте вие бе мишок . Страх те даже името да си напишеш . Видов ден иде ей Видов

Откажи